Ygo's world About games, gaming and game development and coding in general

22Feb/100

Stargate Worlds in coma

Inca unul care musca tarina, asa se poate concluziona epopeea Cheyenne Mountain Entertainment.
Vinerea trecuta pe 19 februarie userul Gabriel_FS (din stafful CME/FireSky) posta urmatoarele pe forumul Stargate Worlds:

Hi guys, in light of recent events this is the official statement from FireSky:

Cheyenne Mountain’s corporate structure has undergone some dramatic changes in the last few weeks, and that has resulted in various actions such as the filing for Chapter 11. Certain parties believed that was the right thing to do, other parties do not and this is still being evaluated and may be rescinded. Even if the bankruptcy should go through, however, Chapter 11 simply allows a company to restructure its debt to a manageable plan approved by the courts. It does not absolve a company of debt, and it does not shut it down or otherwise affect its daily operations.

This will all be sorted out in the legal and proper manner, and all of us on the development side of things hope it’s done as quickly as possible.

That said, our entire staff is in-house working on upgrades and expansions for Stargate Resistance, and we continue to be motivated and excited by the response we’ve received from our customers.

See you on the battlefield!

FireSky

Chapter 11 inseamna faliment fara lichidare si permite companiei sa isi restructureze activitatea si organigrama. E ca un cantec de lebada in opinia mea, pentru ca Cheyenne Mountain si FireSky au o istorie destul de bogata in acest sens. La un moment dat acum 1 an sau doi, nu mai tin minte exact au avut mari probleme cu plata angajatilor, atit de mari incat pe net a aparut un site numit http://days-since-cheyenne-mountain-employees-have-been-paid.com/. Nu cunosc cum s-au desfasurat lucrurile in interiorul companiei, dar toata istoria asta are un iz destul de cunoscut: entuziast american la inceput de drum, bani de start pentru companie, angajarea unui numar mare de oameni cu sau fara pregatire in domeniu, dupa care urmeaza o perioada de relaxare in care nimeni nu controleaza cu adevarat ce se intimpla in companie si cum progreseaza activitatea. Si uite asa ne trezim la un moment dat cand ar trebui sa arata efectiv ce am facut, ca nu avem ce, pentru ca estimarile au fost super entuziaste iar realitatea e departe de visele managementului. Si timpul trece si dupa cum puteti vedea in screens jocul pare deja imbatrinit si fara nici o stralucire iar fan base-ul se subtiaza din ce in ce mai mult plictisit de asteptare si de lipsa de hype din jurul jocului.

Din pacate pentru fanii Stargate se anunta vremuri din ce in ce mai grele: nici unul din mmo-urile planificate nu au reusit, seria Atlantis s-a incheiat iar predecesoarea Stargate Universe a dat-o in balarii greu de tot, cu scene de sex intre personaje si cu o lipsa totala de actiune in 10 episoade, precum si cu distrugerea identitatii seriei (prea multa melodrama de parca audienta ar fi cea a unei telenovele braziliene), samd pentru cine are timp de pierdut ca sa citeasca sutele de mesaje ale fanilor disperati pe imdb.

Personal nu cred ca CME mai este in stare sa termine Stargate Worlds, dar cine stie poate ca nou lansatul Stargate Resistance adauga o gura de oxigen si pina la urma iese ceva din toata afacerea asta si rupe blestemul care pare ca s-a instalat in jurul incercarilor de a crea un mmo in universul Stargate. Pentru fanii care mai au speranta si cred lucrul acesta http://www.stargateresistance.com/index.html, cumparati jocul este destul de ieftin.

Posted by ygo

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.