Ygo's world About games, gaming and game development and coding in general

11Feb/100

Avatar detronat de un film de amatori…

In China nu la noi sau in restul lumii 🙂

Este vorba de "The War of Internet Addiction" si a avut peste 10 milioane de vizionari in prima saptamina dupa ce a aparut online. Filmul este o productie de amatori realizat in stil machinima (the use of real-time three-dimensional (3-D) graphics rendering engines to generate computer animation) in celebrul mmorpg World of Warcraft cu ajutorul a 100 de voluntari si fara nici un cost.

In esenta este vorba de limitarile impuse de guvernul chinez asupra utilizarii internetului, de neintelegerile dintre Blizzard si providerul de internet din China care ar fi trebuit sa gazduiasca serverele jocului, despre coruptie si sentimentul de revolta al fiecarui utilizator de internet din China.

Este de inteles de ce guvernul chinez nu agreeaza utilizarea internetului de catre cetatenii sai, de ce multe site-uri sint blocate si daca nu sti sa folosesti un proxy, nu ai acces la flickr, twitter, facebook, yahoo, chiar si google la un moment dat, samd . Din pacate nu numai guvernul chinez incearca sa controleze accesul cetatenilor la ne, americanii le calca pe urme cu pasi uriasi, cu un FBI care doreste sa stie tot ce ai vizitat in ultimii doi ani. Bag mina in foc ca aceleasi ganduri proaste trec si prin capul multora dintre politicienii nostri, carora le-ar conveni de minune sa poata controla internetul asa cum controleaza celelate canale de media.

Mai jos aveti cele 7 parti ale filmului (o ora):

Posted by ygo

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.