Ygo's world About games, gaming and game development and coding in general

9Feb/100

Venetica, the game

Am jucat recent un RPG de o foarte buna calitate, Venetica. Un joc care mi-a redat increderea in single player, dupa experienta de ani de zile cu World of Warcraft.

Venetica este la acelasi nivel ca si The Elders Scrolls: Morrowind si Gothic. Feelingul este acelasi: imersiune completa intr-o lume pe care nu o cunosti la inceput, dar care iti devine repede familiara si in care iti gaseti locul usor.

Venetica sau Scarlet, ca si numele de altfel, are ca personaj principal un caracter feminin, ceea ce poate ca este un impediment major pentru o parte din playerii care au jucat (sau joaca) numai cu caractere masculine. Dar jocul, in afara catorva cut-scene lacrimoase in care eroina se intalneste cu iubitul ei mort in lumea umbrelor, nu are nimic de a face cu ipocrizia feminismului sau a macho-sovinismului .

Venetica este usor de jucat iar designerul a fost destul de inspirat sa te introduca in atmosfera jocului gradual, astfel incat sa intelegi usor cum sa utilizezi miscarile de combat. Ce este incantator si diferit sa zicem fata de jocurile amintite mai sus, este faptul ca, inca de la primul nivel, luptele dintre Scarlet si orice adversar sint realizate in asa fel incat sa poti castiga. Nu se mai pune cazul ca o musca pe steroizi sau un lup flamind asteptind la orice cotitura a drumului sa trebuiasca ocolite. Stilul principal de lupta este mele iar animatiile realizate sint foarte reusite. Poti sa ataci si sa te retragi, sau sa ataci si sa parezi orice lovitura a inamicului iar asta tine de skilul personal si nu de caracter.

Din punct de vedere tehnic, jocul reprezinta una din cele mai bune aplicatii create cu OGRE 3D. Deck 13 a mai avut cateva incercari destul de reusite cu Ankh, dar pe mine personal nu ma prind jocurile de tip adventure.

Posted by ygo

Comments (0) Trackbacks (0)
  1. de cele mai multe ori playerul se identifica cu personajul, si sincer eu unul nu ma-si vedea o Xena razboinica 😉

  2. Chestie de preferinte.
    Nici eu nu ma uit la poze cu barbati 😀


Leave a comment

No trackbacks yet.